Geplaatst op15/11/2014 Bij In 8-12 jaar, Ensembles, koren & orkesten, Over ons, Pop & Jazz, Workshop Jongeren, Workshops Volwassenen En3272 Views

Bandcoaching

Lijkt het je leuk om in een band te spelen? Dan is de cursus popschool/ bandcoaching net wat voor jou. Deze cursus biedt een combinatie van spelen in een band en instrumentale les of zangles. Elke week duik je met je medemuzikanten en een popschooldocent de repetitieruimte in om te werken aan alles wat er komt kijken bij het spelen in een band. Samenspel, sound, songwriting, arrangeren: alles komt aan bod.

Hoe krijg je samen voor elkaar dat het écht te gek gaat klinken… Naast bandcoaching krijg je eens per twee weken les in je hoofdvak. Je hebt daarvoor de keuze uit basgitaar, drums, gitaar, saxofoon, toetsen/piano, zang. Deze lessen zijn in het bijzonder gericht op dat waar je in de bandlessen mee bezig bent.

Met/zonder les  Het is ook mogelijk om je alleen voor de lessen bandcoaching in te schrijven. Dat kan bijv. interessant zijn als je wél mee wilt doen, maar je bespeelt een instrument waarop binnen de popschool geen les wordt gegeven (viool, trompet, bluesharp, cello, klarinet etc…) Of omdat je geen hoofdvakles wilt volgen.

Hoe worden de bands gevormd?  Regelmatig worden er uit de inschrijvingen nieuwe bands gevormd. Daarvoor kijken we naar niveau, leeftijd en voorkeur voor een bepaalde stijl. Soms ontstaan er vacatures in bestaande popschoolbands waar muzikanten kunnen worden geplaatst, regelmatig starten we nieuwe bands.
Ook complete bands kunnen zich aanmelden. Het kan zijn dat je wordt uitgenodigd voor een intakegesprek of een kennismaking met een popschoolband. Er zijn bands in verschillende stijlen en leeftijdsgroepen (jongeren en volwassenen) Ook blazers, strijkers, percussionisten etc. zijn van harte welkom.

Cursusduur en inschrijven  De cursus Popschool is een cursus in twee blokken van een halfjaar. Elk blok wordt afgesloten met een optreden tijdens de Pop & Jazz Marathon in Manifesto of op de Hoornse Stadsfeesten. Na het eerste blok is er een extra instapmogelijkheid en (in overleg met de docent) een extra mogelijkheid tot uitschrijven.
Inschrijven is mogelijk gedurende het hele jaar.