Hobo

De hobo is niet zo’n bekend instrument en niet heel veel mensen spelen het. Toch is het een bijzonder en mooi instrument met een prachtig, karakteristiek geluid. De hobo behoort tot de houten blaasinstrumenten. De toon ontstaat doordat je op een rietje blaast dat op de hobo geplaatst wordt. Het is niet een rietje waarmee je limonade drinkt maar twee stukjes dunne bamboe tegen elkaar die gaan trillen als je er op blaast. Zo ontstaat het geluid van de hobo.

Hobospelen heeft veel mogelijkheden voor samenspel. Duetten, trio’s harmonie-, en symfonieorkesten, je kunt overal terecht. Omdat de hobo een heldere en stabiele klank heeft die iedereen goed kan horen, zie je de hobo altijd het orkest stemmen. De hobo speelt de a en iedereen neemt deze over. Een hobo kan je in het begin het beste huren. Er zijn hier verschillende mogelijkheden en adressen voor. Vraag je leraar naar de mogelijkheden.

Docenten

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

De lesgeldberekening toont het tarief voor een lesseizoen van 39 lesweken. Als je later in het schooljaar inschrijft voor instrumentale lessen, dan betaal je alleen voor de resterende lesweken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht