Mervyn Groot

Mervyn Groot

Mervyn Groot, geboren 1989, begon zijn carrière als slagwerker op acht-jarige leeftijd. Hij studeerde Klassiek Slagwerk van 2007 tot 2013 aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij zijn Bachelor en Master voltooide. Daarna heeft hij een tweede Master gevolgd aan de Hochschule für Musik und Darstellende Kunst in Frankfurt, deze keer in de richting Moderne Muziek.

Mervyn Groot is een van de oprichters van het TenToon Ensemble en Ensemble One.Five en was ook lid van de Internationale Ensemble Moderne Academie in Frankfurt, de Ligeti Academy van het ASKO|Schönberg Ensemble, het Atlas Ensemble en het jongNBE.

In deze academies en ensembles ontdekte hij een grote liefde voor moderne muziek en werd hij uitgenodigd mee te spelen in projecten van het Ensemble Moderne uit Frankfurt, het ASKO|Schönberg Ensemble en het Nieuw Ensemble. Verder speelde hij o.a. mee bij het Orkest van de 18e Eeuw en het Nederlands Blazers Ensemble.

Hij won prijzen met z’n eigen ensembles bij het Karlsruher Wettbewerb für Interpretation zeitgenössischer Musik en de ‘On Wings’ competitie voor blazers en slagwerk in Groningen.

Mervyn was altijd zeer geïnteresseerd in compositie en naast vele premières en compositie opdrachten schrijft hij zelf ook werken voor solo slagwerk, blaas ensembles en muziektheater voorstellingen.

Hij werkt graag samen met andere kunstdisciplines. Zo heeft hij jaren samengewerkt met het choreografie en dans-duo MoHa van Alice Pons en Olivia Reschofsky. Sinds januari 2013 is Mervyn lid van het Kameroperahuis, een collectief van muziektheatermakers en -uitvoerenden, waarmee hij verschillende voorstellingen heeft gegeven op o.a. Oerol, de Rotterdamse Operadagen en het Stadsfestival Zwolle.

In het voorjaar van 2016 heeft hij als eerste muzikant een Meisterhausresidenz in het befaamde Bauhaus in Dessau en speelt hij drie concerten in het Kurt Weill Fest 2016.


 

0160

Slagwerk

39

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Donderdag, Vrijdag, Zaterdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie