Pieter Tuinema

Ik ben docent gitaar sinds 1977. In het verleden heb ik veel gewerkt met zowel groepslessen als individuele lessen, en met leerlingen van alle leeftijden. In de lessen doe ik voornamelijk pop-  en klassieke muziek op akoestisch gitaar. De uitdaging bij het geven van muziekles is altijd het vinden van aansluiting bij de belevingswereld van de leerling, en deze wereld gaandeweg uitbreiden naar verschillende richtingen. Muziekles op gitaar is niet alleen het aanleren van gitaartechniek en notenlezen, maar ook een middel om de leerlingen meer in bredere zin muzikaal te ontwikkelen. Daarvoor kunnen in de les allerlei onderwerpen naar voren komen die met de wereld van de muziek te maken hebben. Dit moet er toe leiden dat de leerling zich uiteindelijk zelfstandig zelf verder kan ontwikkelen.

Belangrijk in de lessen is een goede vertrouwensband, goede communicatie, een open en creatieve sfeer en opbouwende feedback.

Het plezier in gitaarspelen staat uiteraard altijd voorop. Hierbij is de soort muziek (pop, klassiek, improvisatie) en het niveau (de moeilijkheid) niet belangrijk, maar wel de muzikale expressie, de afwerking en de overtuiging waarmee het uitgevoerd wordt.

Om een zeker muzikaal speelniveau te bereiken is doorzettingsvermogen, ambitie samen met enige aanleg, erg belangrijk. Daarbij is het belangrijk een flinke periode gitaarlessen te krijgen van goede docenten. Voor dit laatste kan Muziekschool Boedijn heel goed zorgen!


 

0080

Gitaar akoestisch

39

Maandag, Dinsdag, Woensdag, Vrijdag

Muziekschool Boedijn, de Kreek, Wijkcentrum Kersenboogerd

Meer informatie