Gitaarles

De gitaar is een instrument waar je heel veel plezier aan zult beleven. De gitaar trekt een muzikaal spoor door vele eeuwen vanaf de 11de eeuwse troubadours tot de beroemde rock- blues-, flamenco en klassieke gitaristen van onze eigen tijd. Op de muziekschool maak je kennis met al deze stijlen.

En er is meer! Als je nog geen ervaring hebt en nog niet zo goed weet wat je precies wilt, zorgen wij er voor dat je dit met ons kunt uitzoeken. De gitaar is namelijk een instrument waarop je alle genres kunt leren spelen.

Hoe leer je dat dan? We leren tijdens de gitaarles om je muziek lezen met behulp van noten en tabulatuur volgens diverse methodes, speelboeken en eigen arrangementen. Je leert muziek na te spelen en te begrijpen en/ of te componeren volgens de muziektheorie en met gebruik van akkoorden.

Laat je verrassen! We laten je kennis maken met muziek die je misschien nooit gehoord hebt. We gebruiken jouw favoriete muziek om je instrument beter te leren kennen. Hoe je een gitaar bespeelt met een goede houding en met alle technieken die gebruikt kunnen worden. Ook leer je met de gitaarlessen samen spelen met andere instrumenten en mede gitaristen. Dit gebeurt tijdens de jaarlijkse samenspelweken en in de voorbereiding naar een voorspeelavond of een andere muzikale activiteit.

Gitaren zijn er in verschillende maten. Vanaf ongeveer zeven jaar kun je al les nemen. Toch adviseren we altijd eerst even met de docent te overleggen. Overigens kunnen volwassenen zich elk moment aanmelden, want je bent nooit te oud om te leren.

Omdat er verschillende maten en soorten gitaren leverbaar zijn adviseren wij over de aanschaf van het instrument ook eerst de docent te raadplegen. Een goede beginnersgitaar is er al vanaf € 175,-.

Informatie

uw keuze gitaarles
docent Hans Bakker, Ronald Spanjaardt, Pieter Tuinema
lesvorm wekelijks individueel les. Tweewekelijks les is mogelijk voor gevorderde leerlingen.
leslocatie Noorderstraat 3, Wijkcentrum Kersenboogerd, MFA de Kreek
lesdag ma, di, do, vr
leeftijd vanaf 6 jaar
duur jaarcursus (39 weken x 24 minuten)
start bij aanvang van en gedurende het cursusjaar
tarief < 21 jaar >1 x per week: 10 termijnen x € 67,90
tarief v.a. 21 jaar 1 x per 2 weken: 10 termijnen x € 41,10;
1 x per week: 10 termijnen x € 82,20

 

Inschrijven voor gitaarles