Harples

De harp: magisch, stoer, engelachtig en hip!

De harp is een eeuwenoud instrument: de eerste harp was eigenlijk de boog van een pijl en boog. De jager zette deze aan zijn mond, waarbij de mondholte als klankkast diende. Op de pees van de boog werd getokkeld. Later werd deze op een holle boomstam geplaatst en kwamen er steeds meer snaren aan. Nu hebben alle harpen witte, blauwe en rode snaren: de C-snaren zijn rood, de F-snaren zijn blauw. Anders weet je nooit waar je moet beginnen. Voor de halve toonafstanden (bijv. de Fis of de Bes) heeft de harp haakjes of pedalen.

Op dit moment zijn er harpen in alle soorten en maten: De kleine harpen met 22 of 27 snaren die door jonge kinderen bespeeld wordt, verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren. De harp met ongeveer 34 snaren, waar de meeste leerlingen jarenlang plezier aan beleven. En de concert- of pedaalharp met 47 snaren.

Tijdens de harples speel je op een harp van de muziekschool. Thuis heb je je eigen (huur)harp om nieuwe liedjes voor de les te kunnen oefenen, om zelf liedjes te maken en oude stukjes te herhalen. Naast de harples is er elk jaar wel een project, waarbij we met alle harpen samenspelen en dat afsluiten met een concert. Hoe lijkt het jou om met 20 harpen te mogen samenspelen? En wat voor soort muziek kan je spelen op de harp? Dat kan van alles zijn: mooie Ierse muziek, Nederlandse kinderliedjes, popliedjes, natuurlijk ook klassieke muziek, Zuid-Amerikaanse muziek en noem maar op.

Wil jij dit ook allemaal meemaken en beleven? Geef je dan nu op voor harples of maak een afspraak voor een proefles! We hopen je snel te ontmoeten.

Informatie

uw keuze harples
docent Linda van Baar
lesvorm wekelijks individueel les. Tweewekelijks les is mogelijk voor gevorderde leerlingen.
leslocatie Noorderstraat 3
lesdag ma en woe
leeftijd vanaf 5 jaar
duur jaarcursus (39 weken x 24 minuten)
start bij aanvang van en gedurende het cursusjaar
tarief < 21 jaar >1 x per week: 10 termijnen x € 67,90
tarief v.a. 21 jaar 1 x per 2 weken: 10 termijnen x € 41,10;
1 x per week: 10 termijnen x € 82,20

 

Inschrijven voor harples