Hoboles

De hobo is niet zo’n bekend instrument en niet heel veel mensen spelen het. Toch is het een bijzonder en mooi instrument met een prachtig, karakteristiek geluid. De hobo behoort tot de houten blaasinstrumenten. De toon ontstaat doordat je op een rietje blaast dat op de hobo geplaatst wordt. Het is niet een rietje waarmee je limonade drinkt maar twee stukjes dunne bamboe tegen elkaar die gaan trillen als je er op blaast. Zo ontstaat het geluid van de hobo. Het wordt daarom ook wel eens, samen met de fagot een dubbelriet instrument genoemd. De meeste hoboïsten maken hun rietjes zelf en kunnen daarmee het riet aanpassen aan hun wensen en instrument. Zo wil de ene speler een licht riet en de andere een zwaar riet. Ook kun je met een riet een donker of juist een helder geluid creëeren. Op de muziekschool zorgt je leraar voor de rieten. Gevorderde leerlingen kunnen rietenles krijgen en zo de kunst van het rietensnijden leren. Dit is hartstikke leuk en vaak ook erg gezellig!

Hobospelen heeft veel mogelijkheden voor samenspel. Duetten, trio’s harmonie-, en symfonieorkesten, je kunt overal terecht. Omdat de hobo een heldere en stabiele klank heeft die iedereen goed kan horen, zie je de hobo altijd het orkest stemmen. De hobo speelt de a en iedereen neemt deze over. Een hobo kan je in het begin het beste huren. Er zijn hier verschillende mogelijkheden en adressen voor. Vraag je leraar naar de mogelijkheden.

Informatie

uw keuze Hoboles
docent Saskia van Wijngaarden
lesvorm wekelijks individueel les. Tweewekelijks les is mogelijk voor gevorderde leerlingen.
leslocatie Noorderstraat 3
lesdag maandag
leeftijd vanaf 8 jaar
duur jaarcursus (39 weken x 24 minuten)
start bij aanvang van en gedurende het cursusjaar
tarief < 21 jaar >1 x per week: 10 termijnen x € 67,90
tarief v.a. 21 jaar 1 x per 2 weken: 10 termijnen x € 41,10;
1 x per week: 10 termijnen x € 82,20

 
De vermelde tarieven gelden voor het schooljaar 2018/2019. Het lesgeld voor het schooljaar 2019/2020 zal met 1,5% verhoogd worden.
Inschrijven voor hoboles