Join the Band op zondag 18 maart in Manifesto

Wegens groot succes organiseert Muziekschool Boedijn voor de vierde keer het Join the band project. Stoomcursus in een popband spelen met als afsluiter een spetterend optreden op een professioneel poppodium. Binnen enkele weken stampen de popdocenten samen met meer dan zestig muzikanten zeven nieuwe bands uit de grond. Twee weken lang repeteren de bandleden onder leiding van hun coaches in Muziekschool Boedijn om daarna mee te maken hoe het is om op een groot podium te spelen.


Een interviewtje met twee muzikanten van de band High & Dry. Zij spelen a.s. zondag Zoutelande van Bløf en Wonderwall van Oasis:

Elsbeth: Ik ben de gitarist in de band High & dry. Ik ben nog een redelijk beginnende gitarist, dus 1e gitaar spelen in een band is daardoor wel spannend. Het leuke aan dit project vind ik dat je ervaring krijgt met samen muziek maken en daardoor op een hele andere manier geprikkeld wordt dan als je alleen speelt. Ik leer er veel van! Ik speel nu ongeveer 4 jaar gitaar. Wat ik graag persoonlijk zou willen bereiken is een betere muzikant worden. Beetje een inkoppertje. Ik zing ook, dus ik zou graag beter worden in gitaar spelen en zingen tegelijk. Wel merk ik dat ik veel energie haal uit samen muziek maken, dus in een bandje zoals dit zou ik erg leuk vinden. Het liefste dan met meer zang erbij, omdat dat wel een grotere passie is van mij. Mijn muzikale held is Freddy Mercury. Wat was die man een fantastische zanger! Zeer muzikaal en maakte geniale muziek. Ik vind dat hij zo ongelooflijk goed is in gevoel overbrengen, fantastisch!

Janine: Ik ben een van de zangers van high & dry. Vooral het samen spelen is leuk en zorgt er ook voor dat ik beter leer zingen. Zelf zing ik al 5 jaar ongeveer, waarvan de laatste jaren bij de muziekschool. Wat ik met muziek wil bereiken is plezier hebben. Het is een hobby voor mij. Dit soort projecten zijn leuk om mee te doen! Een muzikale held heb ik eigenlijk niet echt… Ik luisterde (en luister) naar van alles. Nu vooral akoestisch en country, maar lounge, pop en rock vind ik ook heerlijk om te luisteren.

 


De bezetting van de bands bestaat uit behalve uit de traditionele popinstrumenten ook uit enkele klassieke instrument, zoals cello of fluit. Een crossover project met ook nog eens bandleden van alle leeftijden: volwassenen, kids, tieners en jongeren. Op het repertoire staan hits van o.a. Pink, Coldplay en eigen werk.


Ook wilde Rosabella van de band Noname wel iets vertellen over het spelen in Join the Band, zij is één van de vier zangeressen in de band:

Wat vind je leuk aan in een band spelen en hoe lang speel je al?
Rosabella: Ik vind het samen muziek maken en de gezelligheid die daar vanaf komt. Ik zit ongeveer 2 jaar op zangles. Liedjes die we gaan spelen: What about us van Pink en Can’t stop the feeling van Justin Timberlake.
Wat zou je persoonlijk willen bereiken op het gebied van muziek? Heel veel ervaring op doen met optredens en gewoon veel plezier en lol maken. Rosabella’s muzikale held is Beyonce.

 


De volgende bands staan a.s. zondag op het podium: The Lions, The Mobiles, NONAME, The Riffraffs ,The Dogs, High & Dry, Bridges en Madlife treden vanaf 15.00 op in Cultuurcentrum Manfesto Holenweg 14c in Hoorn. Entree is gratis.

Special guests deze middag is de band Madlife, de band van bassist/ zangeres Madelief van Vlijmen die ooit bij Boedijn’s popschool voor het eerst op het podium stond en nu studeert aan het Conservatorium van Amsterdam. Madlife speelt originele catchy jazzpop.

Ook meedoen met zo’n leuk project? Muziekschool Boedijn geeft gratis proeflessen weg en de docenten zijn ter plekke om alle vragen te beantwoorden over de mogelijkheden binnen de afdeling pop & jazz Boedijn.