WelkomterugBoedijn

Maatregelen muziekschool Boedijn omtrent Covid-19

Vanaf dinsdag 2 juni gaan wij weer open! Muziekschool Boedijn vindt het ultiem belangrijk dat, naast de kwalitatief goede muzieklessen die de leerlingen van ons gewend zijn, onze lessen plaatvinden in een veilige lesomgeving voor leerling én docent, conform de voorschriften van het RIVM. Daarom hebben wij het Protocol Boedijn Covid-19 opgesteld. Onze leerlingen hebben dit via email ontvangen, samen met een klantenbrief.

Alle uitvoeringen blijven wegens de maatregelen omtrent Covid-19 voorlopig afgelast.

Leerlingen die vanwege medische- of leeftijds-redenen in een risicogroep vallen kunnen de komende periode nog wel online les krijgen en leerlingen die het toch nog niet aandurven mogen dit ook bij hun docent aangeven. Ook zij zullen dan nog online lessen blijven volgen.

13 Vragen en antwoorden aangaande de huidige situatie bij muziekschool Boedijn

Op 2 april jl. heeft onze directeur Wouter Hakhoff een klantenbrief verzonden aan onze leerlingen met een lijst van de meest voorkomende vragen.  Mochten er nog meer vragen zijn dan kunt u deze mailen naar: wouter@muziekschoolboedijn.nl.

 1. Wanneer gaat de school weer open? – Antwoord: Als de huidige maatregelen niet verlengd gaan worden zal de school weer open gaan op 2 juni.
 2. Gaan de ensemble-weken door? – Antwoord: De ensemble-weken gaan dit jaar niet door. Hierdoor geven we onze docenten de gelegenheid om hun lessen weer op te pakken en zoveel mogelijk van hun lessen in te halen. Docenten kunnen samen met hun leerlingen wel besluiten om in ensemble-verband te werken maar er zullen dit jaar niet voor iedereen ensembles zijn. De uitvoeringen in De Kreek gaan dit jaar dus ook niet door.
 3. Hoe zit het met optredens voor mei/juni die al gepland stonden? -Antwoord: Alle optredens van muziekschool leerlingen in mei/juni gaan niet door. Veel festivals gaan dit jaar ook niet door. De concerten en evenementen rond 75 jaar vrijheid, het concert op 4 mei en de Hoornse Stadsfeesten zijn allemaal afgelast.
 4. Gaan we dan helemaal niets gezamenlijks meer doen? -Antwoord: Jawel, wij willen natuurlijk vieren dat we weer open zijn en dat er muziek in het gebouw klinkt. Dat willen we doen op zaterdag 27 juni. We stellen dan het gebouw en haar omgeving open voor zoveel mogelijk optredens van leerlingen en ensembles van de muziekschool. Iedereen zal weten dat we weer begonnen zijn.
 5. Is de school langer open dit seizoen? -Antwoord: Dat moeten we nog bekijken, als docenten nog tijd nodig hebben om lessen in te halen en dat ook lukt met hun eigen zomerplannen zal de school zeker nog wat langer open blijven. We gaan eind juni bekijken of dat nodig is.
 6. Als ik lessen mis tijdens deze periode worden die dan nog dit seizoen ingehaald? -Antwoord: Dat is wel de bedoeling. Door het openstellen van de mei-vakantie en de weekenden in mei/juni hopen wij dat we dit jaar zoveel mogelijk gemiste lessen kunnen inhalen. Omdat we merken dat veel leerlingen nu on-line les krijgen, en dus geen lessen missen, hebben de docenten straks ruimte om in de extra tijd ook de lessen met de andere leerlingen in te halen.
 7. Als mijn lessen dit seizoen niet meer ingehaald kunnen worden wat gebeurt er dan? -Antwoord: Een muziekschooljaar bestaat uit 37 lessen. Als er leerlingen zijn die door de sluiting van Boedijn niet aan dit aantal komen, zullen wij deze leerlingen volgend seizoen alsnog deze extra lessen geven.
 8. Wat gebeurt er als ik dit jaar stop met de lessen en dus volgend jaar niet de gemiste lessen kan inhalen? -Antwoord: Allereerst hopen we natuurlijk dat je dan toch die lessen in het nieuwe jaar wilt afnemen. Jouw docent gaat ook eerst met jou kijken of je dat wilt. Mocht dat toch niet lukken dan kun je om restitutie vragen voor de gemiste lessen.Wij betalen onze docenten door in deze periode, wij vinden dat we dat als goed werkgever verplicht zijn. Dit geldt ook voor onze zzp’ers die het al erg moeilijk hebben in deze tijd. Om dit mogelijk te maken doen we ons uiterste best voor zoveel mogelijk leerlingen een volledig jaar te garanderen.
  Dit zal niet voor iedereen lukken. Als het ons toch niet lukt om alle 37 lessen voor dit jaar in te vullen heeft de leerling recht op een restitutie. Maar omdat dit voor ons allemaal een overmachtssituatie is, hopen wij dat onze leerlingen, mits dat mogelijk is, solidair willen zijn met onze muziekschool en ondanks de gemiste lessen geen terugbetaling zal vragen aan het einde van het seizoen. Wij zullen ieders steun hard nodig hebben om deze periode door te komen.
 9. Wat gebeurt er als ik nu toch wil stoppen met de lessen? -Antwoord: Je kunt te allen tijden stoppen bij de muziekschool, je bent dan wel gebonden aan een maand opzegtermijn.Opzeggen gaat altijd via de administratie (claudia@muziekschoolboedijn.nl) nooit via de docent! Dit gaat nog wel eens mis vandaar het uitroepteken. Natuurlijk is het wel zo netjes om dit ook je docent te melden maar daarmee zijn de lessen nog niet opgezegd.
 10. Wat moet ik doen als ik door deze crisis niet meer aan mijn verplichting kan voldoen en wel moet stoppen met de lessen? -Antwoord: Je kunt mij dan rechtstreeks een mail sturen met een verzoek met onderbouwing om meteen te stoppen zonder maand opzegtermijn. Deze mail kan naar wouter@muziekschoolboedijn.nl.
 11. Wat gebeurt er als ik in een ensemble speel of zing dat dit seizoen niet meer alle repetities kan inhalen? -Antwoord: Allereerst gaan we proberen om in de rest van het seizoen zoveel mogelijk repetitietijd in te halen door langere en/of extra repetities. Ook zal er in de mei-vakantie gerepeteerd worden. Niet alle ensembles hebben het hele cursusjaar repetitie. Wij gaan dan ook aan het eind van het seizoen per ensemble kijken hoeveel repetities er gemist zijn en proberen maatwerk toe te passen om tot oplossingen te komen. Ook hier gaan we eerst kijken of we over de zomer heen repetities kunnen inhalen. Als dit voor u niet mogelijk is kunt u restitutie krijgen op het cursusgeld.
 12. Wat gebeurt er als ik net voor een korte cursus heb betaald en deze onderbroken is door de sluiting van het gebouw? -Antwoord: Indien mogelijk gaat de cursus verder waar deze is gebleven. Mocht de cursus dit jaar niet meer afgemaakt kunnen worden kan er restitutie worden gevraagd voor de gemiste lessen.