Slagwerkles

Drums, Percussie, Xylofoon, Pauken

Slagwerk bestaat uit een groot aantal instrumenten. De bekendste is misschien het drumstel. Dit instrument wordt gebruikt in bijna elk orkest of muziekgroep, zowel in de pop en jazz als in de traditionele en klassieke muziek. Een drumstel bestaat eigenlijk uit meerdere slagwerkinstrumenten zoals snare-drum (kleine trom), bass-drum (grote trom), toms (tenor drums) en cymbals (bekkens).

Bij het slagwerk horen ook de timpani (pauken), de xylofoon en percussie-instrumenten als conga’s, bongo’s, djembé, cajon, etc. Teveel om op te noemen. Op bijna al van deze instrumenten kun je les krijgen bij Muziekschool Boedijn.

Vanaf ca. 8 jaar kun je beginnen met het nemen van drumles of slagwerkles. Ook volwassenen kunnen natuurlijk les nemen. Je bent nooit te oud om het te leren.

Een elektrisch drumstel is een geluidsvriendelijker alternatief voor een akoestisch drumstel. Het slagvlak van een elektrische pad bestaat uit rubber of uit gaasvellen. In beide gevallen maakt het slagvlak zelf geen geluid. Onder het slagvlak zitten sensoren, die een stokslag registreren naar een elektronische puls. Deze puls wordt omgezet naar een daadwerkelijk drumgeluid. Het voordeel is dat het geluidsvolume instelbaar is op het gewenste niveau. Daarnaast hebben de meeste drummodules MIDI aan boord. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld via de computer of via synthesizermodules geluiden te bewerken en/of op te nemen.

De aanschaf van slagwerkinstrumenten is niet mogelijk via de muziekschool. Natuurlijk kan en wil de docent wel helpen bij het adviseren over de aankoop van een instrument. Huren (huurkoop) voor 1 of 2 jaar is in sommige gevallen ook mogelijk bij enkele (landelijke) zaken. Vraag de docent voor meer informatie).

Informatie

uw keuze slagwerk: drumles, percussie, xylofoon of pauken
docent Glenn Libaut en Mervyn Groot
lesvorm wekelijks individueel les. Tweewekelijks les is mogelijk voor gevorderde leerlingen.
leslocatie Noorderstraat 3
lesdag ma en woe
leeftijd vanaf 6 jaar
duur jaarcursus (39 weken x 24 minuten)
start bij aanvang van en gedurende het cursusjaar
tarief < 21 jaar >1 x per week: 10 termijnen x € 67,90
tarief v.a. 21 jaar 1 x per 2 weken: 10 termijnen x € 41,10;
1 x per week: 10 termijnen x € 82,20

 

Inschrijven voor slagwerk klassiek
Inschrijven voor slagwerk pop&jazz