Geplaatst op13/07/2016 Bij In Boedijn was here, Muziekschool in beeld En881 Views

Terugblik op de ensembleweken

Het was een groot feest op dinsdag 5 en woensdag 6 juli. In De Kreek gonsde het van muziek. In totaal hebben 45 ensembles van muziekschool Boedijn hun uitvoering gehad.

Er waren zeer veel verschillende ensembles. De jongste leerlingen die nog niet eens een half jaar les hebben gehad, hebben al 5 weken in een ensemble gespeeld en de eerste grote uitvoering meegemaakt. Er waren zowel kinderen als volwassenen, beginners als gevorderden die dit jaar gespeeld hebben. Vooral de groepen met  volwassenen vielen  dit jaar op. Er zijn er nog nooit zo veel geweest!

En dan zijn er ook nog de ensembles met verrassende combinaties van instrumenten. Zo hadden we bv een ensemble met gitaar, viool en piano. En een ensemble met de combinatie van harp, cello, viool, blokfluit en slagwerk. De Join the Band ensembles, pop en klassieke leerlingen in 1 groep, hebben dit jaar ook meegedaan.

Ook dit jaar was er een deskundige jury aanwezig. Van elk ensemble hebben zij een kort verslag gemaakt. Een voorbeeld van het commentaar van de jury was:

” kijken naar de dirigent”, “bleef geconcentreerd”, ” band is strak”, “zang inspirerend, ook 2-stemmig”, “muzikaal met aandacht voor frasering”, “prima gelijk, mooi zuiver”.

Muziekschool Boedijn kan terug kijken op 5 inspirerende samenspelweken en 2 geslaagde dagen in de Kreek.