Geplaatst op20/03/2017 Bij In Boedijn was here, Uitvoeringen En1227 Views

Trots op ons Regio-Orkest en Yellow B Bigband

Terugblik op een prachtig concert van het Regio-orkest

Wat een feest afgelopen vrijdag! Het regio-orkest onder leiding van haar nieuwe dirigent Jean Luc Vriend gaf een prachtig concert in de Oosterkerk. Ook onze Yellow B bigband, onder leiding van Huub Robeerts, gaf op spetterde wijze acte de présence.
Beide orkesten speelden hun eigen repertoire maar vonden elkaar ook in twee composities samen. In dat laatste geval werd het een echt metropool-orkest dat twee zeer getalenteerde leerlingen van Ciska Ruitenberg begeleidde.
Jamie Groot zong Beyonce’s Crazy in Love en Maaike Doornekamp zong It’s O So Quiet van Björk. Daarnaast speelde beide orkesten stukken uit alle werelddelen. Het regio-orkest imponeerde tijdens het hele concert. Een mooie warme strijkersklank, spetterend koper en heldere houtkleuren. De nieuwe dirigent liet duidelijk zijn vakmanschap zien. Zijn strakke manier van repeteren, met veel oog voor details, resulteerde in een orkest dat zich vol zelfvertrouwen overgaf aan de muziek. Jean Luc’s inspirerende manier van dirigeren zorgde daarbij voor de muzikale live-inspiratie. Het was duidelijk dat de muzikale liefde van twee kanten kwam.
Ook de bigband liet zien dat zij nog steeds aan het groeien zijn. Niet alleen muzikaal maar ook qua bezetting. Er wordt duidelijk hard gewerkt elke woensdagavond in onze opgeruimde kelder.
Beide orkesten zorgden ervoor dat onze klassieke en lichte afdeling uitstekend samen konden werken en klinken. De volle kerk genoot met overtuiging, een staande ovatie was hun beloning voor het gebodene. Verdiend. Dank aan alle deelnemers van het orkest, de dirigenten en aan onze samenspelcoordinator Ellen de Jong.

Door: Wouter Hakhoff