Vioolles

Op zoek naar een instrument dat kon zingen, werd rond 1500 de viool uitgevonden. Samen met de altviool, cello en contrabas vormen ze één familie. De uitvinding van de viool was kennelijk goed gelukt! In al die tijd is er aan de uitvinding weinig veranderd! Alleen werden rond 1800 de orkesten en de muziek groter en dus luider. Door een paar aanpassingen werd ook het vioolgeluid versterkt.

Omdat de viool al zo lang bestaat vind je vioolmuziek in heel veel soorten muziek terug. Natuurlijk in de klassieke muziek voor orkesten en ensembles, maar dat niet alleen. Je hoort een viool ook vaak in Tango, Balkan en Ierse muziek. En zelfs in Turkse en Chinese muziek.

Is vioolspelen moeilijk? Om een instrument echt mooi te leren spelen moet je het op de goede manier leren gebruiken. Je bent zelf je meest kritische luisteraar, dus voor elk instrument geldt dat je er moeite voor moet doen. Dus ook voor een viool.
Het is niet moeilijk om geluid uit een viool te krijgen. Wat je hoort is wat je doet! Om met je linkerhand tonen te ‘vinden’ en met je rechter hand te strijken is het wel fijn als je handig bent of het geduld hebt om het te worden!

Juist voor een beginner is een goed klinkend en speelbaar instrument op maat belangrijk. Kinderen in de groei wisselen nog een paar keer van instrument. Het huren van een viool is dan de beste optie. Voor een vast bedrag per maand bent u verzekerd van een kwalitatief goed instrument en service. De muziekschool verhuurt instrumenten niet zelf maar geeft wel advies over mogelijke verhuuradressen in de regio.

Informatie

uw keuze vioolles
docent Frank Heerze, Tiny Posch, Ankie Teunisse
lesvorm wekelijks individueel les. Tweewekelijks les is mogelijk voor gevorderde leerlingen.
leslocatie Noorderstraat 3
lesdag din, wo, do, vr
leeftijd vanaf 5 jaar
duur jaarcursus (39 weken x 24 minuten)
start bij aanvang van en gedurende het cursusjaar
tarief < 21 jaar >1 x per week: 10 termijnen x € 67,90
tarief v.a. 21 jaar 1 x per 2 weken: 10 termijnen x € 41,10;
1 x per week: 10 termijnen x € 82,20

 

Inschrijven voor vioolles
Inschrijven voor altvioolles