Geplaatst op06/03/2019 Bij In Boedijn was here En366 Views

Voorjaarsconcert Yellow B Bigband

‘ Don’t Be Afraid Of Springtime Bees!’

Wie zin heeft in een avond vol afwisselende bigbandmuziek, moet zeker komen luisteren naar de Yellow B Big Band. Ontstaan op Muziekschool Gerard Boedijn heeft de band onder leiding van docent/dirigent Huub Robeerts een flinke groei doorgemaakt. En dat gaan ze laten horen in Het Pakhuis. Het belooft een spetterend optreden te worden met twee gastsolisten: trompettist Wouter Hakhoff en zangeres Barbara Arents.

Barbara Arents is één van de grote talenten die in de laatste jaren is doorgebroken bij muziekschool Boedijn. Een zangeres met een warme stem en natuurlijke swing. Zij heeft al een paar keer eerder, met groot succes, gezongen bij de Yellow B Big Band. Het orkest vindt het heerlijk om met haar te spelen en heeft haar voor deze avond uitgenodigd om een gastoptreden te verzorgen.

Wouter heeft zijn sporen als musicus, zowel in de jazz- als in de popmuziek, ruimschoots verdiend. Hij is al tientallen jaren één van de meest spelende trompettisten van het land. Van North Sea Jazz tot Lowlands, van Suriname tot Cuba, zijn spel klonk op vele podia. Hij was onderdeel van vele bands, zoals De Kift, Maison du Malheur en B-Movie-Orchestra. Met de laatste trad hij veelvuldig op bij DWDD. Als solist werkte hij mee aan cd’s van o.a. Martin Fondse, Diggy Dex, Tim Knol en De Jeugd van Tegenwoordig. Wouters carrière begon ooit in de bigband van Boedijn en de YBBB is er trots op om hem vanavond weer in de band, maar nu als gastsolist, te verwelkomen.

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Het Pakhuis via deze link <<