voortgezet onderwijs

Voor het complete aanbod van CKV workshops (dus ook: beeldende kunst, theater, dans) wordt samengewerkt met De Blauwe Schuit Onderwijs. Ook hier probeert de muziekschool in samenwerking met individuele scholen te komen tot maatwerk.
Onder leiding van deskundige docenten is een programma van workshops ontwikkeld voor het voortgezet onderwijs. Dit aanbod vormt een uitbreiding van de CKV lessen op school. Cursussen variëren van een uur tot meerdere dagdelen.

Muziek produceren

In de workshop maken we gezamenlijk een muziekopname met behulp van samples, drumbeats, eigen instrumenten en zelf geschreven teksten. Deelnemers kunnen om beurten achter de knoppen zitten en krijgen daarnaast de kans om de teksten in te zingen of muziek in te spelen. Via een beamer kun je meekijken hoe het opname programma werkt.

Na de workshop heb je een aantal basisvaardigheden geleerd zodat je, met wat kleine investeringen, thuis verder aan de slag kunt als je dit wil.

Je krijgt een hand-out mee waarin je alle informatie uit de workshop nog eens kunt nalezen.

Band Skills

Deze workshop is voor iedereen! Muziek start hier en nu: er is in het lokaal een aantal instrumenten aanwezig, je krijgt je eigen rol in de muziek.

Een muzikant heeft allerlei vaardigheden. Eén van de belangrijkste skills is luisteren!
Alles wat je doet, doe je terwijl je luistert hoe jóuw muziek past in de band. En hoe werkt de communicatie met je medespelers terwijl je speelt?

In overleg is deze workshop ook open voor muzikanten die al iets spelen.

Singer/songwriting

Maak je eigen song met singer/ songwriter en vocal coach Ciska Ruitenberg. Een lied schrijven is gemakkelijker dan je denkt. In een workshop van een dagdeel bouw je de deuntjes in je hoofd uit tot je persoonlijke hit. Daarbij krijg je tips hoe je je lied kunt zingen en performen.

The Youtube Sing Along Sessions

Maak samen een playlist, log in en zing mee! Maar… wacht! Hoe werkt je stem eigenlijk, hoe zing je uren zonder schor te worden, wat zijn de tips en trucs om snel een liedje aan te leren.

Of je nou al ervaring met zingen hebt of zingen gewoon best leuk vindt: Onder leiding van je vocal coach verken je naast heel veel zingen ook je stem en stemgebruik. Na een uurtje klink je samen als een popgroep en verken je ook nog de mogelijkheden van meerstemmig zingen en het brengen van backing vocals!

DJ/Elektronische muziek

In deze workshop wordt allereerst ingegaan op de basistechnieken van het ‘draaien en mixen’. Hierbij wordt zowel met platenspelers als met Cd-spelers gewerkt. Ook de drumcomputer komt aan de beurt. Daarnaast wordt stilgestaan bij diverse stromingen in de elektronische muziek en het zelf creëren van beats en geluiden.

Rap

In deze workshop word je wegwijs gemaakt in de basisprincipes van rap/hiphop. Ook een stukje geschiedenis komt voorbij. In de sessie wordt een eigen tekst gemaakt en beoordeeld en aangepast op zinsbouw, lengte en flow. Het geheel mondt uit in een opname aan het eind van de sessie.

Impressie van de Workshop Muziek Produceren