basisonderwijs

Kleuter-muziekactiviteit

Als een muzikant op bezoek komt in de klas ontstaat een vrolijke mix van een muziekverhaal, meedoen met liedjes en muziekspelletjes. Nog nooit was een speler mét een instrument zo dichtbij. En met een beetje durf schuilt in iedereen een muzikant!

Duur: 45 min. per groep
Locatie: eigen klaslokaal/school
Deelname: aanmelding minimaal 2 groepen
Kosten: € 55,- per groep

Koning, Kat en Muzikanten (groep 3)

De Koning bezit een land, een paleis, een groep muzikanten en een heleboel rekenaars. Iedereen is tevereden tot het geld opraakt.
De rekenaars adviseren de koning om zijn muzikanten weg te sturen. Met het gespaarde geld
kan hij eindelijk de gaten in het dak van zijn paleis dichten en hout kopen voor zijn zesenzestig haarden. De koning volgt de raad op. Maar al gauw blijkt dat er in een land zonder muziek niet te leven valt. Het bekende (en actuele!) sprookje van de violist Menuhin, wordt gespeeld en verteld. Want het publiek verandert moeiteloos van toeschouwers en luisteraars in rekenaars en gelukkig ook in muzikanten!

Het Groot Plastic Bekertjes Orkest! (groep 3-4)

In een uur wordt groep 3 of 4 omgeschoold tot een orkest. Onder leiding van een professionele muzikant wordt gespeeld en gemusiceerd met als instrument… het Plastic Bekertje.
Experimenteren met geluid, spelen met maat en ritme, luisteren en samenwerken om met eenvoudig materiaal muziek te maken. Uiteindelijk speelt het ‘orkest’, samen met de muzikant, de speciaal voor dit project gecomponeerde “Muziekschoolblues”.
Duur: 1 uur per groep
Locatie: eigen klaslokaal
Deelname: minimaal 2 groepen per aanvraag
Kosten: € 72,50,- per groep
Bijzonderheden:
Voorbereiding op school: vooraf instuderen van liedje (CD+tekst worden aangeleverd).
Zorgen voor plastic bekertjes.

Muziek, Dagspecials (groep 5-6)

Wat is het recept van muziek? Een tekst die swingt, een ritme dat je in beweging zet, een melodie die kriebelt in je oren. Maar vooral: plezier!!
De bezoekende klas wordt bij binnenkomst in de muziekschool gesplitst. Elke groep gaat in zijn eigen ‘muziekkeuken’ aan de slag. Onder leiding van een muziekdocent wordt zijn/haar specialiteit bereid. Vooraf maken de leerlingen dus een keuze uit 1 van de 2 aangeboden instrumenten. Welke 2 instrumenten is (deels) vooraf in overleg te bepalen.
Duur: 1 uur
Locatie: muziekschool Gerard Boedijn (tegen meerkosten: eigen school)
Deelname: 1 groep
Kosten: € 130,-

‘Watermuziek’ Erfgoed en muziek (vanaf groep 6)

Op het snijpunt van muziek, erfgoed en taal. Onder leiding van de muziekdocent wordt het verhaal van de dijkdoorbraak bij Hoorn uit 1675 verteld én van een soundtrack voorzien. Het klankspel van de leerlingen, in combinatie met verhaalfragmenten van Rindert Kromhout zorgt voor een spannende mix: het verhaal en de geschiedenis is de rode draad, muziek het resultaat.
Een lespakket met historische achtergrondinformatie (Omringdijk), lied over de dijk en muziekluisterfragmenten zorgt voor een interessante voorbereiding in de groep.
Duur: half uur per groep + voorbereidende les in de klas door eigen leerkracht
Locatie: speellokaal
Deelname: minimaal 2 groepen per aanvraag
Kosten: € 72,50
Bijzonderheden:
Inclusief lesbrief.
1 les voorbereiding door groepsleerkracht.

Muziekmarkt op school (midden- en bovenbouw)

De open dag van de muziekschool, maar dan in eigen huis: Boedijn komt naar je toe!
Na een korte introductie waarin de muzikanten hun instrument laten horen, gaan ze elk naar een eigen plek. In groepjes kunnen de leerlingen langskomen, proberen wat mooi, leuk is en wat bij ze past. Camera’s en microfoons klaar: hier wordt nieuw talent ontdekt!
Duur: 1,5 uur (op basis van 3 groepen)
Locatie: minimaal 4 vrije ruimtes in school (aula, speellokaal, klas, etc.)
Deelname: minimaal 3 groepen
Kosten: promotieprijs: € 99,-
Bijzonderheden:
Ivm promotieprijs alleen beschikbaar in subsidiegebied Muziekschool Boedijn.
Instrumentcombinaties: altijd verschillende instrumentfamilies.
Minimaal 5 verschillende instrumenten.
Eventueel uit te breiden met een muzikale speurtocht.

Singin’ the Hits (groep 7 en 8)

In de bovenbouw wordt de drempel om klassikaal samen muziek te maken hoger. Toch wordt er veel gezongen: op het schoolplein, thuis op de bank. Niet uit een boek, maar met de radio, youtube of mp3 speler.
Als je daarop aanhaakt wordt samen muziek maken weer leuk, zeker als blijkt dat je aan de hits van nu ook een eigen draai kan geven en aanwijzingen krijgt van een echte vocal coach. Voor je het weet is je groep veranderd in een popkoor, waarin iedereen lekker kan meezingen. Durf je een solo?!

Duur: 2 sessies o.l.v. zangcoach van 45 min.
Locatie: klaslokaal
Deelname: 1
Groep
Kosten: € 97,50

De videoclip remake (groep 7 en 8)

Actie! De docent maakt met de groep een nieuwe versie van een populaire videoclip. De school is de filmlocatie. In een lesbrief krijgt de groep een aantal duidelijke opdrachten om tot een script te komen. We kijken naar de tekst, het gevoel en de opbouw van het nummer: intro, couplet, refrein, climax. Hoe vertaal je dat naar een spannend verhaal in beelden? In de workshop gaan we aan de slag. Wie bedient de camera? Wie doen de regie en het script? En wie willen er een rol spelen in de clip? De kinderen ontdekken waar hun verborgen talenten liggen. Ze worden uitgedaagd om met andere ogen  naar hun omgeving en elkaar te kijken. Film maken is samenwerken, en als dat lukt krijgt je een te gekke klasseclip.
Duur: 2 uur per groep, voorbereidende les in de klas door eigen leerkracht
Locatie: eigen klaslokaal/school
Deelname: 1 groep
Kosten: € 200,-
Bijzonderheden:
Voorbereiding op school: met behulp van video lesbrief
Inclusief gebruik apparatuur.
Het eindproduct wordt professioneel gemonteerd en nabewerkt.

Coaching, the Musical (groep 8)

Maak van de eindmusical een onvergetelijke ervaring. Met behulp van deskundigheid van het team van muziekschool Boedijn wordt het proces en het eindproduct een unieke, compleet eigen voorstelling. Hulp bij het ontwikkelproces, arrangeren, instuderen van liedjes tot het coachen van leerling-muzikanten. Of een live combo op de slotpresentatie? In overleg kan een programma op maat worden samengesteld.

Kosten: op urenbasis, € 50,- per uur

Kort maar hevig! (bovenbouw)

Op een ochtend (of middag) 2 keer aan de slag met hetzelfde thema/uitgangspunt. Kijk eens met andere ogen naar je wereldje onder leiding van striptekenaar Anno v.d. Heide en singer/songwriter Ciska Ruitenberg.
N.B. Deze workshop kan ook aangevraagd in de combinatie striptekenen/ improvisatietheater of songwriting/improvisatietheater, maar altijd max. 2 workshops per dag. (i.v.m. beschikbaarheid docenten)

Duur: 2,5 uur (1,25 u. per workshop)
Locatie: in overleg
Deelname: 1 groep (2x halve groep)
Kosten: € 230,-

De juf is jarig! / De meester in het zonnetje.

Bijzonder kado!

Er is een jubileum of een afscheid! Wat betekent de meester of juf voor de kinderen? De kinderen worden via een video-lesbrief uitgedaagd om dat in een zin en een tekening uit te drukken. In de workshop gebruiken we dit als materiaal. Ieder kind rapt, zingt of zegt zijn eigen zin tot een gezamenlijk lied. De juf en de kinderen figureren in een filmpje, geïnspireerd door hun eigen tekeningen en uitspraken.
Onder leiding van een echte regisseur leren de kinderen om hun gevoel in beeld en muziek om te zetten. Het resultaat is een uniek en persoonlijk kado.

Duur: 2 uur per groep, voorbereidende les in de klas door eigen leerkracht
Locatie: eigen klaslokaal/school
Deelname: 1 groep
Kosten: € 200,-
Bijzonderheden:
Voorbereiding op school: met behulp van een video lesbrief.
Een bijzonder en persoonlijk kado: het eindproduct wordt professioneel gemonteerd en nabewerkt.
Dit project is aan te passen voor groep 1-8.