Saxofoon

De saxofoon is een zeer modern instrument, met veel mogelijkheden. Je kunt het in alle muziekstijlen gebruiken, qua expressiviteit komt het instrument dicht bij de stem. De meest gebruikte typen saxofoons zijn van hoog naar laag: de sopraan-, alt-, tenor-, en baritonsax. De manier van spelen is op alle saxofoons hetzelfde, dus als je een altsaxofoon begint kun je later zonder problemen overstappen.

Vanaf ongeveer 7 of 8 jaar kun je les nemen. Kinderen kunnen het beste beginnen op een gebogen sopraan- of altsaxofoon. Tijdens het begin van de instrumentale lessen wordt veel aandacht besteed aan de klank en de aanzet van de toon. Er zijn mogelijkheden om een saxofoon te huren bij de muziekhandel of muziekvereniging. Vanaf ongeveer € 400,- is het mogelijk een saxofoon aan te schaffen. Je kunt altijd bij de docent terecht voor advies bij de aanschaf van dit prachtige instrument.

Docenten

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

De lesgeldberekening toont het tarief voor een lesseizoen van 39 lesweken. Als je later in het schooljaar inschrijft voor instrumentale lessen, dan betaal je alleen voor de resterende lesweken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht