Slagwerk

Slagwerk bestaat uit een groot aantal instrumenten. De bekendste is misschien het drumstel. Dit instrument wordt gebruikt in bijna elk orkest of muziekgroep, zowel in de pop en jazz als in de traditionele en klassieke muziek. Een drumstel bestaat eigenlijk uit meerdere slagwerkinstrumenten zoals snare-drum (kleine trom), bass-drum (grote trom), toms (tenor drums) en cymbals (bekkens).

Bij het slagwerk horen ook de timpani (pauken), de xylofoon en percussie-instrumenten als conga’s, bongo’s, djembé, cajon, etc. Teveel om op te noemen. Op bijna al van deze instrumenten kun je les krijgen bij Muziekschool Boedijn.

Vanaf ca. 8 jaar kun je beginnen met het nemen van drumles of slagwerkles. Ook volwassenen kunnen natuurlijk les nemen. Je bent nooit te oud om het te leren.

Een elektrisch drumstel is een geluidsvriendelijker alternatief voor een akoestisch drumstel. Het slagvlak van een elektrische pad bestaat uit rubber of uit gaasvellen. In beide gevallen maakt het slagvlak zelf geen geluid. Onder het slagvlak zitten sensoren, die een stokslag registreren naar een elektronische puls. Deze puls wordt omgezet naar een daadwerkelijk drumgeluid. Het voordeel is dat het geluidsvolume instelbaar is op het gewenste niveau. Daarnaast hebben de meeste drummodules MIDI aan boord. Hierdoor is het mogelijk om bijvoorbeeld via de computer of via synthesizermodules geluiden te bewerken en/of op te nemen.

De aanschaf van slagwerkinstrumenten is niet mogelijk via de muziekschool. Natuurlijk kan en wil de docent wel helpen bij het adviseren over de aankoop van een instrument. Huren (huurkoop) voor 1 of 2 jaar is in sommige gevallen ook mogelijk bij enkele (landelijke) zaken. Vraag de docent voor meer informatie).

Docenten

STARTBLOK 10 PROEFLESSEN

Wij weten uit ervaring dat je eerst wat vlieguren moet maken op een instrument om te beslissen of het bij je past. Vandaar dat iedereen die zich inschrijft bij Boedijn start met een proeflesperiode van 10 lessen. Na 10 weken kun je aangeven of je wilt doorgaan als reguliere leerling, of dat je wilt stoppen.
We gaan natuurlijk onze uiterste best doen om te zorgen dat jij na 10 lessen helemaal enthousiast bent en gaat voor het muziekinstrument van je keuze! Mocht je het na één les al weten dan maken wij daar geen probleem van. Je kunt dan kosteloos stoppen.

Lesgeld berekening

Bereken uw prijs op basis van leeftijd, woonplaats en lesvorm.

Leeftijd:

De lesgeldberekening toont het jaartarief. Als je later in het schooljaar inschrijft voor instrumentale lessen, dan geldt een tarief naar rato van het aantal resterende lesweken.

Aanmelden

Lesdag + datum, tijd en leslocatie is verplicht
Lesvorm is verplicht

Gegevens cursist

Aanhef is verplicht

Gegevens betalingsplichtige

Betaalgegevens zijn verplicht
Termijnen-veld is verplicht
Termijnen-veld is verplicht

REGELINGEN/SPORT- EN CULTUURSTRIPPENKAART

Wij vinden dat muziekles voor iedereen bereikbaar moet zijn. Daarom zijn er regelingen voor minder draagkrachtigen.
Klik hier