Frederike Maus

Frederike Maus

Naam &Instrument: Frederike Maus – Cello en een beetje gitaar, tuba en zingende zaag.

Speelt: Alles wat op haar lessenaar staat.

Maakt : Bijna overal muziek: in concertzalen, in kerken, in het bos, in theaters, op scholen, in de bioscoop, in gevangenissen, in de trein, in binnen en buitenland.

Quote: Een van mijn  grote helden op de cello, Pablo Casals, had veel mooie uitspraken, ik kies hier voor zijn uitspraak:

What do we teach our children? We teach them that two and two make four, and that Paris is the capital of France. When will we also teach them what they are?

Wat vind je het leukst aan werken met jonge muzikanten?

Ieder kind is anders, andere talenten, andere ambities, andere manier van leren. Iedere leerling verdient dus een eigen aanpak en dat houdt je als docent weer scherp. En kinderen zijn altijd eerlijk, dus als ik iets voorspeel moet ik altijd goed spelen, iedere foute/valse noot of verkeerde houding krijg ik altijd direct te horen ;-)

Verder gaat het doceren van muziek aan kinderen niet alleen over muziek, het is geweldig om een steentje bij te dragen aan een brede persoonlijke ontwikkeling die ze hun leven zal bijblijven.

Als je één tip mag geven over je instrument, over studeren of over muziek maken, wat zou dat dan zijn?

Als cellist mag je best een beetje lui zijn, dat komt de muziek zelfs ten goede! Maar: áls je studeert, doe dat dan met aandacht en gericht, dan heb je relatief weinig tijd nodig om veel te bereiken! En kun je dus weer heerlijk luieren…


 

0040

Cello

39

Woensdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie

0550

Cello ensemble

20

Woensdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie