Irina Zarya

Klassiek pianist, docent, begeleider, koor dirigent.

Irina werd geboren op 26 november 1973 in Vinnitza Oekraïne  in een familie van professionele muzikanten.

Ze begon op vijfjarige leeftijd met professionele pianolessen volgens de Russische klavierschool methode aan de Muziekschool nr.2 in Vinnitza Oekraïne.

Na 7 jaar studie werd Irina toegelaten tot het Muziek College M. Leonovich. Naast  vocale lessen en een breed theoretisch pakket, muziekgeschiedenis, partituur-analyse, directie lessen kreeg ze klassieke pianolessen van professor en concertpianist A. Semko en professor U. Kaschenko, pianomethodiek, pedagogiek en andere muzikale disciplines.

Interesse in leerprocessen bracht haar tot verdieping in de piano methodiek en pedagogiek.

Na het afronden van haar 4 jarige MBO opleiding werd ze in 1993 toegelaten tot de South Ukrainian National Pedagogical University in Odessa Oekraïne. Tijdens haar studie aan de Universiteit in Odessa kreeg Irina klassieke pianolessen volgens de Russische klavierschool methode van prof. N. Zelinskaja. In 1998 behaalde ze haar HBO diploma.

Sinds 2001 woont Irina in Nederland en heeft een eigen stijl van pianoles geven waarin ze het beste van de Russische klavierschool en de Nederlandse piano methodes combineert.

Inmiddels heeft ze jarenlange ervaring als docent en als uitvoerend musicus.

Tijdens haar lessen probeert ze leerlingen te inspireren, enthousiast te maken, liefde voor piano muziek over te brengen en het plezier van piano spelen te laten ontdekken. Een van haar specialiteiten is “Spelen met muziek en met de piano voor kleuters” op de Muziekschool Gerard Boedijn, waarmee ze veel succes oogstte.

Op het gebied van muziek wordt ze geïnspireerd door mensen, hun interesses voor piano muziek, het dagelijkse leven en alledaagse dingen die zich in haar leven afspelen.

De muzikale interesses van Irina liggen in verschillende  muziekstijlen van Pentatoniek tot Jacques Brel.

Naast haar werk heeft Irina veel hobby’s zoals onder andere tuinieren, zwemmen, schaken, skiën, koken.


 

0130

Piano Klassiek

39

Maandag, Dinsdag, Donderdag

Muziekschool Boedijn, Wijkcentrum Kersenboogerd

Meer informatie