Linda van Baar

Linda van Baar

Ik ben Linda, al heel wat jaren harpdocente aan deze mooie muziekschool. Zelf ben ik hier op 10-jarige leeftijd begonnen met harplessen. Mijn vader gaf de Algemeen Muzikale Vorming lessen, mijn zus was het jaar ervoor begonnen met dwarsfluitlessen en ook ik mocht een instrument kiezen. Er kwam een harpdocente uit Hilversum. Zij wilde in Hoorn beginnen met lesgeven als er zes leerlingen waren. Dat was gelukkig het geval. Inmiddels zijn er al jarenlang tussen de 20 en 25 harpleerlingen op deze school.

Waarom ik mijn werk zo leuk vind? Het lesgeven is zo divers! Elke dag is weer anders en iedere leerling is uniek, ieder heeft eigen wensen qua muziek, er moeten technische moeilijkheden overwonnen worden, de ontroering als een leerling iets heel mooi kan spelen, het samenwerken met collega’s.

Na mijn conservatoriumopleiding heb ik veel optredens gehad met mijn pedaalharp. Echter, op dit moment ligt mijn hart bij de haakjesharp. Ik speel hiermee in een folkband en maak daarbij mijn eigen partijen. Het is zo fijn om met anderen samen muziek te maken!

Ik maak ook veel gebruik van Keltische muziek in mijn lessen. Iedere leerling heeft een klein repertoire uit-het-hoofdstukken, zodat er op elk moment thuis of elders iets voor iemand gespeeld kan worden, zonder bladmuziek.

Mijn hobby’s zijn o.a. zwemmen en lezen (thrillers).


 

0100

Harp

39

Maandag, Woensdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie