Marlies Gangelen

Marlies van Gangelen

Op achtjarige leeftijd hoorde ik voor het eerst de klank van de hobo, ik was op slag verkocht! Ik blies lucht door een holle pijp en uit het andere uiteinde klonk muziek, een magische ervaring. Sindsdien heeft het weerbarstige maar prachtige instrument de hobo altijd mijn aandacht vastgehouden. Zoveel studie- en carrièrejaren later ben ik nog steeds op zoek naar de mooiste klank, naar het oprekken van mijn mogelijkheden, naar de sleutel van het ultieme muziekmoment.

Sinds 2019 ben ik als hobodocent verbonden aan Muziekschool Boedijn. Met enthousiasme geef ik het ambacht van het vak op een creatieve manier door aan jong en oud. Ik wissel graag met werkvormen en zorg dat lessen dynamisch blijven. Methodisch bied ik technische oefeningen aan waarbij het instrument stap voor stap wordt verkend. Daarnaast vind ik algemene muzikale ontwikkeling belangrijk. Voor beginnende leerlingen heb ik bijvoorbeeld korte warming-up oefeningen als ritmes die voor en na worden geklapt. Met gevorderde leerlingen praat ik over harmonie en muziektheorie. En soms wordt er ook gezongen in mijn lessen, goed voor het gehoor en voorstellingsvermogen! Maar ten alle tijden ligt de nadruk op het maken van muziek, een verrijking voor het leven dat ik iedereen gun.

Gré, leerling Muziekschool Boedijn, over Marlies:

Na 50 jaar met een accordeon op schoot te hebben gezeten besloot ik op 68 jarige leeftijd een tweede muzikale weg in te slaan. Ik koos voor de hobo. Ik ben heel enthousiast bezig vooral door de inspirerende lessen van de vakkundig docente Marlies.

 

Meer over Marlies:

– Hoboïst bij het Europese gezelschap s t a r g a z e. Samenwerkingen met oa Terry Riley, Bill Frisell, Bon Iver en Michael Keegan-Dolan
– Oprichter en artistiek leider van Stichting Perforator
– Hoboïst bij Kyteman Orchestra
– Workshopleider bij diverse organisaties waaronder Metropole Orkest, Radio Filharmonisch Orkest, Rotterdams Philharmonisch Orkest
– Bachelor Conservatorium van Amsterdam
– Master Guildhall School of Music and Drama te Londen


 

0104

Hobo

39

Dinsdag

Muziekschool Boedijn

Meer informatie